Zakelijke conflicten

In alle bedrijven wordt intensief samengewerkt met collega’s, klanten en relaties. Er worden voortdurend afspraken gemaakt, handelingen verricht, planningen gemaakt en bijgesteld. In dit samenspel van zoveel handelingen en in de samenwerking tussen zoveel mensen gaat wel eens iets mis. Maar mensen in bedrijven hebben vaak een langdurige, intensieve relatie met elkaar. Bijvoorbeeld een partnersamenwerking binnen een bedrijf is bijna als een huwelijk. Banden zijn nauw en ziel en zaligheid zijn in de relatie verweven. Die relatie is heel belangrijk. Voor de voortgang van het bedrijf, voor het gezicht naar buiten, maar ook omdat u soms vaak jaren naar volle tevredenheid hebt samengewerkt. Zo’n relatie moet niet onnodig onder druk gezet worden door de gang naar de rechter. Dat polariseert en levert slechts verliezers op.

Mediation biedt uitkomst

Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor mediation in zakelijke conflicten. U bepaalt dan samen, met hulp van een mediator, de uitweg uit het conflict. Een uitweg die voor u beiden een oplossing biedt en die de relatie niet op het spel zet. Want snel herstel van de samenwerking bij een (dreigend) conflict is essentieel voor de voortgang van uw bedrijf. Het levert u een enorme besparing op.
De ervaring leert dat mediation in zakelijke settings door de snelle goedkope oplossing de voortgang van het bedrijf veiligstelt. Dit in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure. Een gerechtelijke procedure scherpt het conflict veelal aan, met uiteindelijk slechts verliezers. En met alle financiële schade die hierop volgt.

OST Mediation

Kortom; er is veel te winnen. OST Mediation helpt u daarbij. Ik leg de focus op de belangen in de toekomst en op het behoud van de relatie.
Ik help uw blikveld te verruimen, door niet te focussen op juridische standpunten en op het verleden, maar op de belangen van betrokkenen en op de toekomst. Met oog voor de zakelijke, contractuele en de relationele aspecten die een rol spelen. Zodat u door kunt gaan met ondernemen.

” Het gaat bij Mediation niet om winnen of verliezen want alle partijen komen uiteindelijk tevreden uit het conflict”

Mediation biedt uitkomst bij

  • Conflict tussen twee bedrijven
  • Conflict tussen bedrijf en consument
  • Conflict tussen een bedrijf en bijvoorbeeld de overheid of een andere instantie

Voordelen van Mediation

  • Grip op oplossing conflict
  • Behoud van controle
  • Lage kosten
  • Snelle oplossing conflict
  • Behoud van relatie

Neem contact op

E-mailadres: info@ostmediation.nl
Anne Marie Weijers: 06 51469198

Gecertificeerd mediator, ingeschreven in het Kwaliteitsregister van de Mediators Federatie Nederland

Zakelijk conflict relatie

Behoud van de relatie

Zakelijke conflicten

Snelle oplossing

Zakelijk conflict

Lage kosten

Als mediator help ik de onderlinge communicatie in een conflict vlot te trekken.

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.